10.9.2013

Kinkkupiirakka

Laitetaanpa nyt tämä kinkkupiirakan ohjekkin jakoon.
Oon tehnyt tätä piirakkaa monia kertoja ja tää on aina uponnut tosi nopeesti syöjiin. Vähän työläämpi tehdä, mutta tosi hyvää. Tätäkin ohjetta voi muokata vähän mieleisekseen, esim. täytteeseen sopii moni muukin juttu kuin kinkku. Alkuperäinen resepti on täältä, jota vähän muokkailin kaapissa olevien tarpeiden mukaan :)

Kinkkupiirakka
pellillinen

- 150g margariinia
- 4dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl suolaa
- 1dl juustoraastetta
- 1dl kylmää vettä

- 300g kinkkua
- 1,5 paprikaa
- 1 purjosipuli
- 1 prk ranskankermaa
- 2dl kevyt kerma
- 3 kananmunaa
- 1/2tl suolaa
- 3tl pippuria
- 2dl juustoraastetta

Paloittele kulhoon rasva, johon sekoitat kuivat aineet sekä juustoraaste. Nypi aineet ensin sormin, lisää sitten vesi ja sekoita tasaiseksi. Laita taikinapallo hetkeksi jääkaappiin.
Kun taikina on jääkaapissa voit pilkkoa ja kuulottaa kasvikset pannulla pienessä määrässä öljyä. Muista kuitenkin ensin halkaista ja pestä purjo reilulla vedellä sisältä! Jos käytät esim. palvikinkkupalaa, etkä valmiita suikaleita, niin paloittele kinkku. Lisää kinkku pehmenneiden kasvisten joukkoon.
Ota taikina jääkaapista ja levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Ihaile kuinka kauniisti sait taisteltua taikinan pellin kokoiseksi ja pistele reikiä taikinaan haarukalla. Paista pohjaa 225°c asteessa 10min alimmalla tasolla.
Sekoita ranskankerma, kerma, munat ja mausteet keskenään. Kaada kasvis-kinkkuseos piirakkapohjalle, ripottele päälle haluamasi määrä juustoraastetta ja lisää lopuksi kermaseos päälle. Paista 200° asteessa noin 20 min. keskimmäisellä tasolla, kunnes pinta on saanut hieman väriä.
Nauti! :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!