18.8.2013

Kesäkurpitsapiirakka

Nyt kun noita kesäkurppia putkahtelee tuolta maalta kuin sieniä sateelta, on niille keksittävä jotain tekemistä. Alkuviikosta väsäilin piirakkaa, jonka ohjeen oon saannut tuolta lätäkön takaa virolaiselta tuttavalta.

Kesäkurpitsapiirakka
(noin pellillinen)

- 1 iso lehtitaikinalevy (käytin Myllyn Parasta isoa lehtitaikinaa)
- 4-5 valkosipulin kynttä
- 1,5 - 2 kesäkurpitsaa (riippuen koosta)
- aromisuolaa, mustapippuria
- juustoraastetta

1. Sulata taikina ja taistele (eli kauli) se suurinpiirtein pellin  kokoiseksi leivinpaperille. Taistelun jälkeen pistele pohjaan reikiä haarukalla.
2. Murskaa valkosipulit pohjalle ja levittele suurinpiirtein jokapuolelle.
3. Viipaloi kesäkurpitsat ja levittele taikinan päälle mielesi mukaan. Ripottele mausteet kesäkurpitsojen päälle.
4. Heitä piirakka uuniin 200°c asteeseen noin 20 minuutiksi.
5. Ota piirakka uunista ja ripottele päälle haluamasi määrä juustoraastetta. Laita vielä koko komeus uuniin noin 10-15 min, että pinta saa väriä. Anna jäähtyä ja nauti esim. salaatin kanssa. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!