18.8.2013

Viikonloppua

Eilen suunnattiin Keravalle valkosipulifestareille, mikä oli mulle täysin uus tuttavuus tapahtumana. Mielikuva "festareista" oli ihan eri mitä se todellisuudessa olikaan. Kojuja oli huomattavasti enemmän kuin se pari hassua mitä ajattelin :)
Kaikkea herkkua ja muuta oli tarjolla, eikä pelkästään valkosipulijuttuja, mitä ainakin itse kuvittelin. Erikoisin herkku mitä myytiin tais olla valkosipulijätski, mikä ainakin mulla jäi ostamatta liian vahvasta ennakkoluulosta :D
Kuitenkin aikomusta enemmän tuli törsättyä. Mukaan tarttui monenlaisia erilaisia piirakoita, vaniljahunajaa, valkosipuli hyvää (miljoona sydäntä tähän perään), perusmarkkinalakuja ja lähes ilmaisia minitomaatteja.

Festareilta huristeltiin Vantaalle Forsmanin teemyymälään. Muutama pussi sieltäkin tarttu mukaan, mutta se teepannu jäi vielä hyllyyn. Kyllä mä senkin joskus vielä kotiin asti vien :)

Shoppailujen jälkeen oli tarvetta kahvibreikille ja käytiin vielä ihanassa pienessä kahvilassa Granissa. Lähellä Deli oli todella ihastuttava luomukahvila/kauppa/lounaspaikka, jossa syötiin savulammas-sieni-speltti piirakat ja jälkkäriksi herkullisen näköinen ja makuinen pieni mustikkaleivos. Kahvila oli sisustettu todella viihtyisäksi, missä voisi viettää kauemminkin aikaa. Hyllyillä ja ikkunalaudoilla oli paljon kirjoja, esim. keittokirjoja, mitä pystyi lueskelemaan kahvittelun lomassa.
Kaikkien kahviherkkujen lisäksi sieltä pystyi ostamaan kotiin viemisinä monenlaista luomutavaraa ja ainakin hinnat oli hieman halvemmat kuin esim. Porvoossa samoissa luomutavaroissa.
Kannattaa poiketa Lähellä Delin sivuilla, mistä löytyy heidän bloginsa, jossa oli ainakin paljon hyvännäköisiä ruokaohjeita. Sivuilta löytyy myös tietoa heidän toiminnastaan ja esim. luomukaupan tarjonnasta. :)
Olin niin ihastunut tuijottelemaan deliä, että unohdin ottaa yhtään kuvaa todisteeksi :P


Ostoksia valkosipulimessuilta ja Forsmanilta. Valkosipuli hyvä ja vaniljaviettelys hunaja olivat ehdottomasti parhaimmat ostokset :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!