29.8.2013

Viirin kirpputori

Viirin kirppis on itsepalvelukirppis, joka sijaitsee Klaukkalassa isossa tehdashallissa. Tänne kirpparille on usein pitkätkin jonot pöytävarauksiin (sivuilla usein lukee kuinka pitkät) eli jos myymään aikoo mennä, niin kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä. Perus pöytä+rekki setti maksaa viikossa 39,90€ + 3% koko myynnistä. Tuokin hinta on noussut reilusti siitä kun olen alkanut Viirillä käymään, mutta niinhän kaikki nousee. Pöytiä kirpparilla on reilusti yli 200 + isot huonekalutilat.

Kulkuyhteydet kirpparille on aika heikot, ellei omista autoa. En tiedä Klaukkalaan menevistä busseista yhtään mitään, mutta tuskin tämän kirpparin ohi kovinkaan monta menee. Kirpparilla on kyllä parkkipaikka, joka on tosin aina täys. Vastapäätä sijaitsee kuitenkin Rautia, jonka parkkipaikalle moni ajaa mennääkseen Viirille.


Tää oli vuosia yksi mun suosikkikirppareista, mutta parin viimeisen vuoden aikana omat löydöt tästä paikasta on ollut tosi vähissä. Ajoittain on tuntunut turhalta edes lähteä ajamaan sinne asti, jos ei ole löytänyt mitään pitkiin aikoihin. Vielä jonkin aikaa sitten Viirissä oli tosi paljon sellaisia pöytiä mitä ihmiset varaili monia kuukausia aina eteenpäin. On turhauttavaa käydä esim. kuukauden välein katsomassa ja huomaamassa, että aijaa täällä on edelleen nää samat kamat. Myös muutamia jälleenmyyjiä löytyy täältäkin, jotka myy uutta kamaa.
Viiri kuitenkin rempattiin tossa joku tovi sitten, enkä tiedä onko näihin ikuisiin pöytävarauksiin tullut muutoksia, toivottavasti ovat laittaneet jonkinlaisen rajan pöydän varaamisajalle... Viimeksi kun kävin Viirillä viikko sitten, tuntui että olisi ollut hieman vähemmän niitä ainaisia samoja pöytiä.
Tiedän kuitenkin monta tyyppiä jotka kiikuttaa täältä viikottain paljon tavaraa mukaan kotiinsa, joten vika tosiaan voi olla allekirjoittaneessa, kun en tunnu mitään löytävän. Tuli vain fiilis, että yleinen taso tavaroissa on laskenut huomattavasti ja että myyjät tuo yhä huonompaa ja huonompaa tavaraa myyntiin ja hintaa laitetaan ihan älyttömiä summia.

Viirillä on myös isohko huonekalupuoli, mistä voi käsittääkseni myös varata alueen mihin huonekalun sitten voi viedä myyntiin. Täältä voi tehdä välillä hyviäkin löytöjä :) Kirpparilla on myös pieni yläkerta, mutta mielestäni siellä on päällisin puolin vain jälleenmyynti tavaraa ja kirjoja, jonka vuoksi en ole siellä käynyt pitkiin aikoihin. Viiriltä löytyy myös iso kahvio ja leikkitila lapsille. Tämä on kuitenkin lähes aina se paikka, jossa minä käyn myymässä tavaraa pois. Kaikenlainen tavara liikkuu hyvin siellä, eikä yleensä kotiin tarvitse viedä kovinkaan paljon takaisin. Itsepalvelukirppareilla myymisessä on pari huonoa puolta, ensinnäkin se, että joudut hintalaputtamaan jokaisen tuotteen erikseen ja toisekseen se, että tavaraa voidaan varastaa. Minulta on muutamia kertoja varastettu tavaraa ja vaikka summat eivät ole olleet mitään suuria, se ärsyttää ihan älyttömän paljon. Varashälyttimiä voi ostaa tavaroihinsa tai laittaa tavaroita lasivitriineihin myyntiin. Kannattaa siis miettiä mitä vie myyntii itsepalvelukirpparille ja haluuko siihen esim. varashälyttimen.
Viimeksi kun kävin myymässä kuului pöydän hintaan vielä muistaakseni 7 A4 kokoista arkkia ilmaisia tarrallisia hintalappuja. Toki noi arkit voi pyytää peruspaperisina, jos niistä tykkää enemmän. Näistä en ole enään satavarma, mutta ainakin voi kysäistä kuuluuko pöydän hintaan enään ilmaisia hintalappuja, tätä ei kai nimittäin missään mainosteta (??).

Remppauksen myötä muuttui mm. koko kassa-alue ja kaikki pöydät ovat mielestäni uudistuneet. Uudistuksen myötä kirpparista tuli mielestäni huomattavasti ahtaampi käytävien kohdalta, tiivistämällä he saivat lisättyä mielestäni yhden rivin lisää pöytiä. Myös uutta kassa-aluetta on moitittu minulle, mutta en itse nähnyt siinä ongelmaa. Usein on pitkät jonot kassoille, ei muuta. En tiedä onko uudistuneet pöydät nyt parempia, meneekö niihin enemmän tavaraa, koska vanhoihin pöytiin sai tungettua tavaraa ihan käsittämättömiä määriä. Pöytä tuntui pienehköltä, mutta usein niihin sai uppoamaan 7-8 isoa IKEA kassillista tavaraa, riippuen tietenkin tavarasta :)


Siinä minun pieni arvio Viiristä, jos kuitenkin kysymyksiä herää niin kysy ihmeessä. Toivottavasti näistä kirppisarvioista on jollekkin hyötyä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!