8.9.2013

Helppo persikkakakku

Eilen oli leipomisfiilis ja yritinkin kuumeisesti miettiä aamulla mitä sitä tekisi. No päädyin tähän maailman helpoimpaan persikkakakkuun, mikä nyt ei ole periaatteessa leipomista ja kinkkupiirakan tekoon.

Laitetaan ensin jakoon tämä superhelppo persikkakakun ohje. Lapsikin osaa tämän valmistaa vaikka silmät ummessa ja aikaa menee ehkä 15min. Nopea esim. vierasvara ja hyvän makuinenkin. Oon useita kertoja tehnyt tätä, kun en ole viitsinyt/halunnut haaskata aikaa monen tunnin leipomisiin. Olen tehnyt myös tätä kakkua miljoonalla eri variaatiolla; eri hedelmillä, ilman marmeladia, makurahkojen kanssa... you name it. Mielikuvitusta peliin vaan, ohjetta ei tarvitse kirjaimellisesti noudattaa :) Sen verran kuitenkin kannattaa olla nopea tämän kakun syömisessä, koska seuraavana päivänä pohja on todennäköisesti kastunut aika mössöksi kaikesta rahkasta sun muusta. Voipahan hyvällä omalla tunnolla syödä paljon kakkua :)

Persikkakakku

-valmis torttupohja (sokerikakkupohja, jossa on syvennys)
-1/2dl appelsiini tai muuta vastaavaa vaaleaa mehua kostutukseen
-250g maitorahkaa
-n. 1 rkl sokeria
-1dl marmeladia (esim. appelsiini)
-1tl vaniljasokeria
-2dl kuohukermaa
-1tlk persikka-, mango-, päärynäviipaleita (mitä ikinä haluat käyttää)
-pieni pala suklaata

1. Ota torttupohja ulos pakkauksesta ja asettele nätisti esim. lautaselle. Kostuta pohja appelsiininmehulla, ettei pohja jää kuivaksi.
2. Sekoita keskenään rahka, sokerit, marmeladi ja vatkattu kerma. Levitä täyte kostutetulle pohjalle.
3. Valuta (säilyke) persikkaviipaleet siivilässä ja koristele kakku viipaleilla. Rouhi päälle suklaahippusia.
4. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin maustumaan ja nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!