5.9.2013

Wanderlust

Rakastan matkustelua. Jos taloudellinen tilanne ja muutenkin elämäntilanne antaisi myöte, olisin todennäköisesti enemmän maailmalla kuin kotona. Ja todennäköisesti se koti olisi myös maailmalla.
Matkustelua on kerinnyt kertyä harmittavan vähän. Lähinnä eripuolilla Eurooppaa ja vain kerran Aasian suunnalla. Olisin halunnut tähän mennessä nähdä vähintään koko maailman... no onhan tässä aikaa :P

Haaveilen matkustamisesta aina. Haaveilen äkkilähdöistä tosta vaan paikkaan X, mutta omat tyhmät harkitsevaiset luonteenpiirteeni hakkaavat tässä vastaan. Haaveilen yksin matkustamisesta, mutta ujominäni epäröi. Haaveilen reilaamisesta, mutta ääh olenko jo liian vanha.

Jos matkustan, niin matkustan harkitusti ja kohtuu järjestelmällisesti. Otan selvää kaikesta, tuplatripla varmistelen asioita, tutustun maahan ja otan myös tehtäväkseni valistaa matkakumppania maasta. Monta kertaa on sanottu, että mun kanssa on helppo matkustaa, koska tiedän matkustuskohteesta juuri ne paikat jonne kannattaa mennä tai mitä kannattaa tehdä.

Matkakohteet joista haaveilen vaihtuvat yleisesti ottaen yhtä nopeasti kuin sukat. Parhaimmillani olen tainnut lainata noin 15 matkaopasta kirjastosta kerralla ja kaikki ovat olleet eri kohteista. What can I say... haluun jokapuolelle. On kuitenkin maita joihin vierailuista olen haaveillut usein ja mahdollisesti monia vuosia. Ajattelin tähän listailla top 10 paikat, jotka haluan nähdä. Ei välttämättä järjestyksessä, mutta näihin on päästävä. Pian.

New York

En usko, että on kovin montaa ihmistä, jotka ei haluaisi New Yorkiin joskus. Mulle tää on ollut reilu 10 vuotta the one and only Holy Grail -matkakohde, enkä voi uskoa, etten ole vieläkään sinne asti päässyt. Ajoittain jopa kuumottaa, että onko mun into ihan liian korkealla ko. paikkaa kohtaan, jos tulenkin pettymään... Njäääh, en tuu!Dubai

Dubai on ollut myös monta vuotta matkustuslistalla. Mua kiehtoo aina tälläiset ns. pelkälle turismille rakennetut paikat ja kuinka pitkälle siinä voi mennä. Dubai on vissiin aika hyvä esimerkki siitä. Tietty mua myös kiehtoo ne monet ostoskeskukset... No, paikan päälle pääsen kattelemaan 01/14, jei!
Venetsia

Oon jo vuosia puhunu, että haluan päästä Venetsiaan edes yhdeksi päiväksi. Haluan ostaa sellaisen aidon venetsialaisen naamion. Sekä päästä gondoliajelulle. Kyllähän täällä uppoavassa kaupungissa voisi viettää hieman kauemminkin aikaa, ennen kuin se kokonaan katoaa. Venetsian reissuun vois yhdistää jonkun kivan Kroatian reissun myös, lahden yli vaan ja pääsee pariks päiväks Venetsiaa ihastelee. :)Pohjois-Italia

Innostus Italiaa kohtaan (Venetsiaa lukuunottamatta) on herännyt oikeastaan noin vuodessa. Aikaisemmin Italia ei oikeastaan yhtään kiinnostanut. Nyt haaveilen, että voisin vuokrata kavereiden/perheen kanssa talon (omalla uima-altaalla!) jostain päin Italiaa pariksi kolmeksi viikoksi ja kierrellä autolla ympäriämpäri. Pohjois-Italia kiehtoo jostain syystä, mm. Torinon, Cinque Terren, Milanon ja Veronan vuoksi. Kenen pikkutytön lempparileffa ei olis ollu aikoinaan Romeo ja Julia, ennen Titaniccia tietenkin, kenempä muunkaan takia kuin Leo DiCaprion. Tähänkin reissuun tosin voisi yhdistää tuon Venetsian. No Italiaan on kumminkin päästävä.

 


Barcelona

Barca on ollut monia vuosia matkustuslistalla, mutta sinne asti en ole vielä päässyt. Espanjassa olen kyllä matkaillut, mutta syrjäkylissä lähinnä. Barcaa on kehuttu ja haukuttu niin paljon mulle, että haluan itse muodostaa oman mielipiteen paikasta paikan päällä. Uskon, että tykkäisin. Barcelonassa kiehtoo myös arkkitehtuuri, yllättäen Gaudin työt. Rakastan myös suurkaupunkeja, missä on mahdollisuus päästä rannalle ilman, että pitäisi matkustaa maan toiselle puolelle. Barcassa tuntuu olevan kaikkea kaikille.Australia

Australiassa kiehtoo eniten Sydney, Melbourne ja Perth. Näin alkuun ainakin. En oikeastaan osaa sanoa mikä Australiassa kiehtoo, se on vaan aina ollut sellainen mihin on päästävä. Kengurut ja Koalat ja Isot valliriutat ja ihanat rannat on vaan plussaa.
San Diego (Pacific Road Roadtrip)

Yksi mistä olen aina haaveillut on Jenkkiroadtrip. Viettää vaikka kuukauden paikan päällä ja kierellä autolla. Ehkä parhain olisi klassinen San Diegosta lähtevä Pacific Road, jota voisi seurata aina San Franciscoon asti Losin ja muiden kautta. Jostain kohdin poiketa Las Vegasiin käymään. Siinä näkis jo aika paljon. Muutenkin haluisin kierrellä eri puolilla Amerikkaa, mm. Chicago, Washington DC, Hawaii ja Floridassa Key Westissä, Miamissa, Orlandossa... Voisin jatkaa vaikka kuinka kauan tätä.Toronto

Kun kerta Jenkit kiinnostaa mua niin paljon, pitäähän nyt jotain kiinnostusta riittää rajan toiselle puolelle. Torontoa on moni kehunut mulle ja yleisesti Kanadaa. Niagara Fallsit on myös nähtävä.Thaimaa

Mun lista näköjään täyttyy näistä kaupunkilomista, niin lisätään joukkoon yksi rantakohde. Thaimaa on ehkä yksi kliseisimmistä ja turisteimmista mestoista nykyään, mutta musta tuntuu, että siellä vaan pitää käydä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että pitäisi lähtee Pattayalle tai vastaavaan paikkaan. Kaupunkilomat on lähimpänä mun sydäntä, mutta rantakohteissa sitä pystyy oikeesti vasta relaamaan, kun ei ole muuta tekemistä edes. En tosin jaksaisi montaa viikkoa makaa rannalla, koska tylsistyn helposti. Vaikkakin Thaimaassa kiehtoo enemmän juuri ne rauhalliset pikkupaikat, olisi silti kiva nähdä Bangkok kaikessa kaoottisuudessaan. Hah, sainpas kaupungin tungettua mukaan! Thaimaastakin olisi kiva vuokrata joku oma talo/bungalowi pariksi kolmeksi viikkoo.
Aasia

Viimeistä kohdetta en osannut rajata, mutta koska kaikki mielenkiinnon kohteet sijaitsee Aasiassa, niin otetaan nyt tollanen tyhmä yläkategoria. Taipei, Hongkong, Tokio, Shanghai, Peking, Kambodza, Ho Chin Minh City, Hanoi, Laos, Singapore (<3!)... En osaa laittaa näitä järjestykseen. Okei Singaporessa olin puoltoistavuotta sitten, joten ehkä se ei ole ensimmäisenä, mutta takaisin sinne on päästävä kuitenkin. Ihana, ihana paikka.


Kaikki kuvat Googlen kuvahausta

Huhheijaa, tämänkin listan ulkopuolelle jäi iso kasa maita joissa haluisin vierailla ja joissa saatan vierailla ennen näitä maitakin. 
Jos kellään on antaa mitään vinkkejä esim. Dubaista niin laittakaan ihmeessä infoa vaan tulemaan. Tietysti muistakin paikoista saa antaa suosituksia yms. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!