27.10.2013

Kynsilakkasäilytystä

Siinä vaiheessa kun noita pikku puteleita kerääntyy nurkkiin enemmän kuin normikuluttajalla, voi niiden säilytyksen suhteen tulla myös ongelmia. Tai jos ei tule, niin olen vissiin yksin tämän ongelmani kanssa.
Pulloja kun tulisi etiketin mukaan säilyttää nätisti pystyssä ja suojella niitä elämän kamaluuksilta kuten auringonpaisteelta ja tulelta. No en tiiä kuka tyrkkisi pulloja avotulen ääreen, mutta omat pulloni ottavat usein aurinkokylpyjä vaakatasossa. Muutenki ne tykkäävät hengailla miten sattuu.

Oma kynsilakkasäilytysjärjestelmäni on siis pelkkä vitsi. Ihan hävettää ja harmittaa säilyttää pulloja niin miten ne nyt ovatkaan. Muutama euro kuitenkin kiinni noissa, niin olisi edes kohtuullista säilyttää niitä hyvin.
Vuosia sitten kynsilakkani mahtuivat pieneen koriin. Sitä koria oon joutunut vuosien mittaan isontamaan tasasin väliajoin ja nyt alkaa olemaan vaikeaa jo löytämään tarpeeksi isoa koria. Tällä hetkellä siis lakkani majailevat isossa korissa kirjahyllyssä ja kylkeen on tullut lisätilaksi pieni puinen laatikko. Näidenkin kavereiden ulkopuolelle jää tälläkin hetkellä sellaset 20-30 lakkaa.


Säilytysjärjestelmäni on siis kaukana hyvästä tai edes esteettisestä systeemistä ja oonkin kuumeisesti yrittänyt miettiä uusia ideoita säilytykseen.
Haluaisin kovasti pitää pullot esillä, näteissä riveissä, merkki/värikoodattuina ja helposti nähtävillä/saatavilla. Harkitsin jo kirjahyllyni kylkeen kynsilakkahyllykön rakentamista tähän tapaan:

kuva
Tuollainen olisi huippu kaikin puolin, mutta pullojen siistinä pitäminen olisi todennäköisesti superärsyttävää. Olisin maailman laiskin putsaamaan pulloja pölyistä ja samanaikaisesti inhoisin katsella pölyisiä pulloja.

Todella moni kynsilakkailija vannoo Ikean Helmer tai Alex säilytyslaatikoiden nimeen. Ammattipiireissä käydään kovaa taistoa siitä kumpi on parempi ja ansaitsee isomman kunnian. Yksi Helmer taitaa imeä sisäänsä about 500 pulloja (mihin mulla on onneksi vielä pitkä matka) ja Alex vissiin lähemmäs tuhat! Helmer irtoaisi suht halpaan hintaankin, taitaa olla Ikeassa siinä 40€ kieppeillä, Alexista saa pulittaa 99€ muistaakseni.
Laatikostot olisivat loogisin säilytyspaikka, missä pullot pysyisivät pystyssä ja piilossa elämän vaaroilta. Mulla vaan kovin tökkii vastaan se, että pulloja ei nää yhellä silmäyksellä ja pitää tonkia hetki jos jotain tiettyä hakee, pulloja kun ei nää sivusta vaan ylhäältä päin. #firstworldproblems anyone?

kuva

Olen myös ajatellut ostavani tauluhyllyjä ja laittavani niihin riviin kynsilakkoja. Ne kestävät usein hyvin painoa ja ovat tarpeeksi leveitä ja pitkiä useamman pullon säilytykseen. Ongelmaksi taas nousee se typerä pöy. Pitäisi olla iso kaappi, jonka sisään virittää hyllyjä ja pullot niihin, niin ongelmat olisi ratkottu.

kuva
kuva
Netti on pullollaan erilaisia DIY versioita ja vinkkivitosia säilytysjärjestelmiksi, mutta en osaa päättää mikä olisi parhain järjestely mulle. Seinille en ala enään rakentamaan tässä vaiheessa mitään, koska muutto on vuodenvaihteen jälkeen edessä kuitenkin.
Mitään pikkusäilytysjuttuja en viitsi edes väsätä, koska mun kokoelmat kasvaa koko ajan, toivottavasti ei kuitenkaan koskaan yllä tonne 500 lakkaan asti. Yllättävän paljon kuitenkin tilaa vaatii ne reilut 150 pulloakin.
Ja edelleenkin lähes kaikki kriteerit puhuu laatikostojen puolesta. Helmerissä/Alexissa pystyisi tietysti samassa säilyttämään esim. muuta kosmea, jos pullot ei täytä laatikkoja kokonaan.

Päädyinpä mihin ratkasuun tahansa niin päivitystä näihin juttuihin täytyy saada ASAP!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!