3.12.2013

Hössötystä.

Rakastan joulua. Kaikkea hössötystä ja härdelliä, vaikka vannon joka vuosi vihaavani sitä. Rakastan ostaa joululahjoja ja tietysti niitä on myös kiva saada. Vanhemmiten tosin lahjojen antaminen on muuttunut kivemmaksi. Varsinkin silloin kun on keksinyt loistavan lahjan läheiselle ja saa seurata vierestä lahjan avaamista ja lahjansaajan iloa. En tosin ole niin tehokas, kuin moni muu jouluintoilija, että olisin ostanut jo kesäkuuhun mennessä kaikki lahjat. :P

Olen kerennyt jo käymään ystäväni järjestämissä joulumyyjäisissä sekä jouluostoksilla. Perjantaina olisi tiedossa Tallinnan joulumarkkinoiden tsekkaus ja ensi viikolla ainakin Lohjan ja mahdollisesti Porvoonkin. Odotan kovasti markkinoille pääsyä, varsinkin Lohjan joulumarkkinoista on tullut perinne, jolloin tavataan lähisukulaisia tunnelmallisissa merkeissä. Viime vuonna pyrytti lunta niin sankasti, että oli hankaluuksia nähdä hupun alta yhtään kojua. Pakkastakin oli ihan pirusti. Saa nähdä kerkeekö tämä talvi muuttumaan lumiseksi ensi viikkoon mennessä.
Markkinajutuista myöhemmin sitten lisää.
Megahuonoja kännykkäkuvia ystäväni myyjäisistä, joista tarttui matkaan taas vaikka mitä. Jouluherkkuja, kortteja, joulupapereita, lahjoja, kynttilöitä... Sama juttu oli viime vuonna. Onneksi mimmit oli päättänyt jatkaa tätä perinnettä vielä ainakin ensi vuonna, vaikka aluksi uhkailivat näiden olleen viimeiset myyjäiset. :o

Viime vkl olin jouluostoksilla keskustassa ja aika hyvin saatiinkin lahjoja sieltä haalittua. Stadin stockka on sellainen paikka missä on pakko vierailla joka vuosi, jo pelkästään jouluosaston ja jouluikkunan(ikkunoiden) vuoksi. Stockkalla vierailu aiheuttaa vaan aina vähän ikäviä sivuvaikutuksia, nimittäin rahanmenoa. Oma tuhlaaminen ei kuitenkaan ollut mitään verrattuna kassajonossa edellä olleisiin itänaapureihin. Lopetin kassanraksutuksen seuraamisen jossain 390€ paikkeilla ja pariskunnalla ei ollut koreissa mitään muuta kuin erilaisia YKSITTÄISIÄ joulupalloja. Myyjä raukka, joka joutu ottaa kaikki tuotteet erikseen. 4 isoa kassillista lähti pariskunnalla matkaan mukaan, joten saa kyllä olla hiton iso kuusi himassa odottamassa.
Näinkin mielenkiintosta seurattavaa voi olla shoppailtaessa :D

Näitä olisin voinut kotiuttaa vaikka koko poroperheen, niin söppäniä!

Shoppailukierroksen päätteeksi kipaistiin Forumin kulmalla sijaitsevaan Kaarnaan syömään. Eka kerta mulle Kaarnassa, koska viimeksi ko. paikalla vieraillessani ravintola kulki vielä Rendezvouz (?) nimellä.
Suomalaisesta ruoasta koostuva menu kuulosti todella hyvälle, eikä ruoka tuottanutkaan pettymystä. Itse söin paistettua kuhaa ja lohta, kanttarellikastiketta, pinaattihauduketta ja tilli-perunapaistosta ja jälkkäriksi vielä mustikkarättänän vuohenmaitojäätelön kera.
Kaarna oli kiva uusi tuttavuus mulle, johon varmasti tulen vielä palaamaan. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!