16.12.2013

Viron joulumarkkinat

Heippa!

Täällä sairastellaan taas vaihteeksi, flunssa on kestänyt yhteensä nyt kaks ja puol viikkoa (uusiutu ennen kuin kerkesi menemään pois) ja sen lisäksi nappasin itselleni silmätulehduksen ja korvatulehduksen. On taas sellainen olo, että kerää koko sarja, hohhoijaa.
Onneksi nyt on lääkitys päällä, josko tämä tauti (taudit!) saataisiin nyt nitistettyä. Toinen silmä on vaan niin hurjan näköinen, etten viitsi pahemmin yleisillä paikoilla liikkua... eli täytyy toivoa sen paranevan ASAP!

Palataas ajassa pikkasen taaksepäin, itsenäisyyspäivään. Lähdin silloin tosiaan lipumaan lahden yli Viroon päiväksi. Tai no 3,5h. Kerettiin hyvin kiertämään kaikki paikat missä oli tarkoitus käydä ja aikaakin jäi vielä, wut!? Hyvin organisoitu on selvästi siis hyvin toteutettu.

Ensimmäinen ja tärkein kohde oli Raatihuoneen torilla sijaitseva joulutori mihin kipitettiinkin tuhatta ja sataa laivan päästessä maihin vähän myöhässä aikataulusta. Tori oli oikein kauniiksi laitettu ja pikku mökkikojut olivat supersöpöjä. Tunnelmaa olisi aavistuksen tosin nostanut luminen maa, joka kuuluu mun mielestä joulumarkkinoihin. Alueen oli suhteellisen nopeasti kiertänyt läpi, koska monessa kojussa myytiin samoja juttuja ja selvästi suosiossa oli erilaiset villavaatteet.

Tarkoituksena oli löytää niitä ihania paahdettuja manteleita ja onneksi sellainen minikoju löytyikin! Jälkeenpäin harmittaa, etten ostanu useampaa pussia, koska ne olisivat olleet todella hyvä pikkunen joululahja manteleiden ystäville. Vaikka kahden nuoren mimmin homemade mantelit olivat todella hyviä, muistelen silti kaihoisasti Saksan joulumarkkinoita ja maailman parhaita lämpimiä paahdettuja manteleita... Niiden takia voisin pelkästään lähtee Saksaan jouluisin :D


 

Joulumarkkinoiden paras tuttavuus oli kuitenkin tämä söpöliini! Ihan harmitti kun ihmiset ottivat kuvia näistä salamavalot välkkyen, itse otin salamavalon kiltisti pois päältä, että sain napattua kuvan pikku-porosta. ^___^


Joulutorilta suunnattiin Viru-keskuksen Kaubamajan kautta Rottermannin kaupoille. Aikaa jäi vielä reilusti niin käytiin tekemässä vielä vähän ruokaostoksia ennen laivaan menoa. Superhyvää savujuustoa ja villisikaa, ooh en malta odottaa joulupöytää!

Oltiin laivalta varattu pöytä buffetista, sitä kun ei ole tainnut tehdä yli 10 vuoteen. Safka oli semihyvää jouluruokaa, jota tuli taas ahdettua ihan liikaa ääntä kohti. Jälkiruokapöydässä tais kummaltakin lähteä vähän mopo käsistä, koska semmoset kukkuralautaset oli, joista ei jaksettu edes puolia syödä! Paljon oli taas järkeä O__oKaikenkaikkiaan kiva reissu, joka taittu suht nopeasti. Muutamia pikkuostoksia tuli tehtyä, mm. uus ihana tuoksu. Lanvinin Marry Me, on kohtuullisen voimakas kukkaistuoksu, epätyypillinen mulle. Otin tuoksusamplen siitä jo menomatkalla, jota nuuhkuttelin koko reissun ajan. Tuoksui aina vaan hyvälle nenussa ja olihan se pakko sitten ottaa matkaan mukaan. Ihan paras johki illanviettoihin :) Yksi kynsilakkavauvakin pääsi mukaan, vaikka oonkin vannonut, etten CG osta muualta kuin Transdesigniltä tms (ylihintaisuutensa vuoksi), mutta jokin muisto oli saatava silti, eikä 7€ nyt kauheasti ärsyttänyt.Seuraavaksi pieni kooste Porvoon joulumarkkinoista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!