20.12.2013

Porvoon joulumarkkinoita

Huomenta!

Täällä edelleen vietellään sairaslomaa, koko viikko mennyt näissä merkeissä. Olo on ihan suhteellisen hyvä jo, paitsi Zombi-silmä. Oon epätoivoisesti yrittänyt saada punaisuuden katoamaan, mutta eipä siihen taida auttaa muu kuin aika. Tänään olisi pakko lähteä vähän näitten neljän seinän sisältä pelottelemaan onnettomia kanssaeläjiä yleisille paikoille.
Lääkärin mukaan silmästä siis meni silmätulehduksen aikana poikki joku "pieni" verisuoni, jonka seurauksena toisen silmän valkuainen on punainen. Laittaisin kuvan, ellen tietäis sen oksettavan kaikkia :D Kauempaa kun katsoo itseään peilistä, toinen silmä näyttää sellaiselta mustalta aukolta, eli oikein kaunis olo on :D

Se siitä nätistä silmästä ja palataan takaisin aiheeseen. Eli viime viikonlopun Porvooseen.
Valveutuneempi toinen matkakumppanini oli onkinut tietoonsa, että Porvoossa oli viime viikonloppuna ainakin kolmet eri joulumarkkinat, kolmessa eri lokaatiossa. Meidän ensisijainen päämäärä oli mennä Taidetehtaan joulumarkkinoille. Oltiin sopivasti kymmeneltä paikalla ja saatiin ehkä minuutti kiertää rauhassa, kunnes paikka oli yhtäkkiä niin täynnä ihmisiä, ettei kojuista meinannut nähdä mitään.Näistä kuvista meni tosiaan about minuutti ja käytävät oli supertäynnä. Sisätiloissa pidettävillä markkinoilla taitaa usein olla vähän samaa ongelmaa.
Halli oli kauniisti koristeltu ja kojuja oli oikeastaan laidasta laitaan, peruskoristeista ja herkkuja, mutta todella paljon pienten yrittäjien erilaisia käsitöitä. Nämä pienet yrittäjät yllätti minut positiivisesti, koska yleensä markkinoilla on ne ainaiset valkosipulien, puukäsitöiden, hunajien yms. myyjät. Kiva, että pienillä yrittäjillä on mahdollisuus päästä isommille markkinoillekkin mukaan. :)

Ensimmäinen koju mihin jämähdettiin pitkäksi aikaa ihmettelemään oli ihana Gitte's:n koju. Kuvittelin ensin, että LUSH on raahannut puolet valikoimastaan markkinoille, kunnes selvisi, että kyseessä olikin täysin eri pulju. Todella ihania herkullisen näköisiä ja tuoksuisia saippuoita, bodyscrubeja, huulirasvoja, vartalovoiteita ja paljon muuta oli tarjolla. Itselläni tarttui mukaan kuvassakin näkyvät vaaleanpunaiset Mansikkapelto ja Vanhan Ajan saippua, joka tuoksuu karkeilta. Saippuoiden lisäksi kiikutin mukaan vielä hurmaavan tuoksuisen mansikkascrubin.
Gitte's tuotteethan on täysin luonnonmukaisesti käsintehtyjä, sisältävät vain hyviä öljyjä ja pois on jätetty kaikki pahat jutut, kuten SLS, eikä tuotteita testata eläinkokein.
Ständillä kyllä kävi niin kova kuhina, että tytöt varmasti saivat myytyä reippaasti tuotteitaan :)


Kierreltiin pari kertaa markkina-alue ympäri, ihmeteltiin pienten iloksi tulleita kovaäänistä Viirua ja Pesosta ja ostettiin kassit täyteen herkkuja.
Meillä oli varaus Taidetehtaalla sijaitsevaan Bistro Sinneen klo 12 ja pienen odottelun jälkeen päästiinkin ensimmäisenä pöytään. Kaikille tais olla ihan selvää mitä tilataan ja pian pöytää kiikutettiinkin kolme massiivista annosta Burgereita. Ehkä parhain koskaan syömäni hampurilainen, mutta viimeisten suupalojen kohdalla meinasi kyllä usko loppua kokonaan, sen verran massiivinen annos oli. Ranskalaisetkin oli ihan täydellisiä... Namnam! Ihanan viihtyisä ravintola kaikkinen avokeittiöineen ja pieninen puoteineen. Ehdottomasti mentävä uudestaan vierailulle joskus ja silloin on pakko saada mahdutettua napaan ruoan lisäksi joku herkkujälkkäri :D Tällä kertaa se oli vaan mahdotonta.Ähkyissämme suunnattiin vielä vanhaan kaupunkiin ostoksille. Porukkaa oli järkyttävän paljon ja parkkipaikkaa oli vaikea löytää. Vanhan kaupungin pikkuiset puodit olivat supertäynnä, eikä vapaalle liikkumiselle ollut oikeastaan tilaa. Mimmit shoppaili taas reippaasti, mutta mä taisin ahdistua vaan enemmän väenpaljoudesta, eikä mulla tarttunut mitään matkaan, vaikka kovasti lempparissa, Jokikatu 6, yritinkin.
Käppäiltiin Raatihuoneen torille, missä oli myös pienimuotoiset markkinat meneillään, näiltä tosin tarttui mukaan vaan "messulakuja" ^__^Pienen kiertelyn jälkeen päätettiin lähteä Porvoon ryysiksestä pois ja palata uudestaan viimeistään ensi kesänä, arkipäivänä kun on hiljaisempaa :P
Kiitos vielä matkaseuralaisille hauskasta reissusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!